Om os

Kennel-Digebjerggaard - Opdræt af hvide Schæferhunde

v/ Winnie Vestergaard, 5854 Gislev, Tlf.: 22 46 81 58, e-mail: w@kennel-digebjerggaard.dk

Hvem er Kennel-Digebjerggaard

Navn: Winnie Vestergaard (født Olesen)

Født: 03/02-1982

Børn: Felix fra 2009, Emil fra 2011 og Sif fra 2013

Arbejde: Blev pensionist i 2005 pga. at jeg er blind. Bruger al min tid på børnene, hundene og træningen af hunde og førerhunde.

Uddanelse: Dyerpasser, og har derud over gennemgået DDH's opdrætteruddannelse i 2016. Er førerhundeinstruktør i BFO (brugerens førerhundeordning) og næstformand.

Jeg startede Kennel-digebjerggaard i 2009.

Jeg har fra 2014 til januar 2018 uddannet 10 førerhunde for BFO.Kennel-digebjerggaard holder til i en lille by på Fyn. Her bor vi i et dejligt hus på en 2000 m2. stor grund, så der er plads til både tæver, hanner, og hvalpe.


Jeg har haft hund hele mit liv, på nær de 4 år jeg tog min uddannelse som dyrepasser.

Jeg er vokset op med farvede Schæfere, og har haft to af disse. Derud over har jeg haft en Pomiranie, en blandings hund, en sort lap tæve, (uddannet førerhund fra DBS), 2 Dansk-Svensk-Gårdhunde, en højavls farvede schæfer tæve (uddannet førerhund fra BFO) og så fik jeg min første hvide Schæfer i 2007.og faldt pladask for racen.


Med mine hvide schæfer har jeg trænet lidt forskelligt, vi har bl.a. trænet agility, lydighed, spor, og en masse sjove små ting, som at åbne skrallespande, og tage tøj ud af vaskemaskinen. Der ud over udstiller jeg, og bruger dem til hyrtning.

Men min stor drøm har altid været at komme til at træne førerhunde da jeg hved hvor stor glæde, frihed, og gavn de giver os blinde.


I 2013 fik jeg så en brun lap han fra Bfo (brugerens førerhundeordning) som jeg skulle være fodervert for og prøve at træne op til førerhund.

Dette blev start skuddet til at jeg gik i gang med at prøve og se om jeg ikke kunne lave en hvid schæfer der også kunne bruges som førerhund.

I Juni 2014 var den brune lap dreng så ved og være klar til at komme videre til en erfaren instruktør, for og se om jeg havde gjort mit arbejde ordentligt.

Den 1 Juli 2014 blev jeg ringet op af Bfo, som ønskede mig tillykke med den nye titel som førerhunde instruktør... (den brune lap var gået igennem test uden problemer eller anmærkninger)

I december 2013 blev Digebjerggaard´s C kuld født. Fra dette kuld tog jeg en tæve hvalp ud, som jeg ville prøve at træne op til førerhund også.

I november 2014 blev Digebjerggaard´s Cirka godkendt til førerhund, og i Januar 2015 blev hun købt af BFO som uddannet førerhund....

( den eneste førerhunde uddannet hvide schæfer i DK den gang..)

I juli 2014 blev Digebjerggaard´s D kuld så født, og også fra dette kuld har jeg taget en tæve ud for at træne til førerhund, nemlig Digebjerggaard´s Dixie.

Dixi gik også igennem nåleøjet til førerhund, og i dag (2018) går der i alt 5 Digebjerggaard hunde som førerhunde i danmark, og der er flere på vej.


Jeg bruger rigtigt meget tid på vores hunde, og træningen af dem, og værdsætter dem højt.

Jeg bruger klikker, godbidder, og ros, i indlæringen af nye ting, vi går ind for at hundene skal have det bedste, men under faste, gode, kærlige, og sjove rammer.


I vores avl er det vores ønske at lave nogen stærke, harmoniske, glade, kærlige, godt pigmenteret, hd-frie, familiehunde som både kan bruges til træning, udstilling, og som førerhunde.


Det var lidt om baggrunden af kennel-digebjerggaard og hvad det er vi går og laver, er man ind i af høre mere om mig, hundene eller? er man mere ind velkommen til at skrive eller ringe.


 

Mange venlige hilsner

Kennel Digebjerggaard

Nyheder


Den 30-09-2019

"I" kuldet runder snart de 6 måneder og alle hvalpe har gode dejlige hjem, hvor de stortrives. Her på Kennel-Digebjerggaard beholdte vi selv tæven Ice Flake og hun lever fuldt op til vores store forventninger.


Den 09-04-2019
kl. 14.14 blev Digebjerggaard´s Enia og Digebjerggaard´s Gangsters første hvalp født. Det blev til 9 dejlige hvide hvalpe i alt, 4 tæver og 5 hanner i "I" kuldet. Der vil komme både langhåret og korthåret hvalpe i dette kuld.Se også tidligere nyheder HER